elguini


Cervantes era català? by elguini
11 diciembre, 2006, 11:01 pm
Filed under: Catalunya

L’historiador Jordi Bilbeny, creu haver descobert l’origen real de Miguel de Cervantes i per tant l’origen de les seves obres, entre les quals figura la més coneguda, El Quixot.

Segons aquest historiador, l’obra original fou escrita en català i era una crítica ferotge a la monarquia castellana, pero que la censura del moment, va obligar a traduir l’obra al castellà i va fer desapareixer la original.

El nom real del autor del Quixot, no seria Miguel de Cervantes, sino que el seu nom original podria ser Joan Miquel Servent, i no hauria nascut a Alcalà de Henares, sino a Xixona (Alacant), i formava part d’una poderosa família de tesores i notaris al servei de la cort d’ascendencia catalana.

Jordi Bilbeny ha preparat un documental on explica la seva tesis, com ja va fer amb les investigacions sobre la nacionalitat de Cristòfor Colom. Segons aquesta tesis, en l’obra del Quixot apareixen moltes referencies a Catalunya, l’Hidalgo sempre recupera el seny i viu les seves millors gestes a Barcelona mentre que a Castella se li accentuen les al·lucinacions i la bogeria; l’autor revela una defensa de les llengües vernacles, considera que la millor lluita per la justícia és la dels bandolers catalans –Rocaguirnarda apareix a la novel·la-, parla de Catalunya com la millor nació i amb aquest llibre homenatge una altra obra catalana de cavalleria, Tirant lo blanc.

Bona part de la biografia coneguda de Cervantes transcorre per possessions de l’antiga corona catalano-aragonesa com Nàpols, Sicília o València. Les primeres edicions d’ El Quixot es realitzen a Portugal, Amberes (Flandes), Barcelona i València, tots ells territoris amb esperit independentista respecte Castella.

Aquests són, després de deu anys de recerca, els punts principals d’una tesis sobre la catalanitat de Cervantes. I si tot això fos cert…

Mes informació: Histocat 
                             Projecte Cervantes

Anuncios

3 comentarios so far
Deja un comentario

La pel.lícula sobre en Cervantes que es feia a Barcelona al cinema Alexandra crec només va està en cartell tres o quatre dies. Cap dels nostres diaris, excepte el 20 minutos, se’n va fer ressó. Cap crític de cinema dels nostres diaris n’ha fet ressenya. Òbviament, a Catalunya hi ha una censura
de l’alçada de tres o quatre campanars

Tema Cervantes? Rao d’estat

Comentario por Francesc

Francesc,

Ni censura ni raó d’estat, simplement qüestió de sentit comú.

Segons quines frikades, millor deixar-les córrer; no cal donar-les més importància de la que tenen (que és nul·la) ni fer propaganda gratuïta a qui les divulga.

Comentario por Jeipi

Salút!
Me podéz trobar bel documento istorico que fable de a Corona catalano-aragonesa? No en trobarez. No más que sólo de a Corona de Aragón.

ESPRISIONS DENDE O REINO DE ARAGÓN.

Comentario por Lurtero Dantés
Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %sA %d blogueros les gusta esto: